Ez az étel igazából egy előétel, bár én néha vacsorának is ezt készítem, de ha valaki egy többfogásos nagycsaládi vagy baráti vacsorát készít, ott előételként szuperül megállja a helyét.
Elkészítése egyszerű, de ez mit sem veszít az íze értékéből :)
Nekem azért a egyik személyes kedvencem, mert azon kevés ételek egyike, amibe nem kell semmilyen liszt, így bátran megcsinálom bármikor :)
Akkor lássuk mi is kell hozzá:
50 dkg rostos, mélyhűtött spenótpüré (de elkészíthetjük spenótlevélből is)
3 db tojás
1 kk. őrölt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
só
darált bors
1 doboz krémsajt (a mascarponét nem tartom szerencsésnek, semlegesíti az ízét, nem lesz olyan finom, mint amilyennek lennie kell)
Elkészítés:
Tegyük a felengedett spenótpürét egy finomlyukú szűrőbe, és kezünkkel
alaposan nyomjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Legjobb, ha a
durvább képesítésű spenótpürét használjuk. Ha friss spenótból készítjük, vásároljunk 50 dkg friss spenótot, majd alapos mosás
után forrázzuk le forrásban lévő vízben. A kinyomkodott leveleket
konyhai aprítóval pürésítsük, és nyomjuk ki belőle a felesleges
vizet.
Tegyük a kinyomkodott spenótpürét egy tálba, üssük bele a tojások
sárgáját, sózzuk, reszeljük hozzá a fokhagymát. Fűszerezzük borssal és őrölt szerecsendióval. Verjük fel nem túl kemény habbá
a tojások fehérjét, majd óvatosan dolgozzuk a spenótos masszához.
Az elkészült lapot fordítsuk egy tiszta konyharuhára, húzzuk le róla a
sütőpapírt, majd göngyöljük fel a konyharuhával, és hagyjuk így kihűlni.
A kihűlt tekercset kenjük meg a krémsajttal, majd ismét göngyöljük
fel. Éles késsel szeleteljük fel, majd lehet tálalni. A tekercs tetejére én mindig teszek füstölt lazacot és pirított fenyőmagot.
A kész spenótos tekercsnek valahogy így kell kinéznie:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése